אז מה זה פסיכולוגיית צבעים, כולנו יודעים שלצבעים יש קשר ישיר לראיית העולם שלנו ולצורה בה אנחנו מגיבים לכל סוג צבע – צבעים מזוהים על קהילות, עם מדינות, עם דגלים, עם צבאות ועוד.. ועוד.. ולכל צבע יש משמעות מסוימת ברמה הפסיכולוגית וברמה שאנחנו בני האדם מתייחסים אליו.
לא סתם צבע הירוק נבחר לצה"ל, לא סתם הצבע הכחול נבחר לדגל ישראל.. לכל צבע יש משמעות שעכשיו אנחנו נבין מהי המשמעות לכל אחד מהצבעים ואיך יהיה נכון לבחור ולהשתמש בצבעים השונים במותג/ בלוגו ובאתר שלכם.
כל צבע יכול לייצר רגש מסוים או תגובה מסוימת כאשר העין האנושית רואה אותו, ובגלל זה כשאנחנו משתמשים בצבעים במותג שלנו ובאתר שלו אנחנו צריכים לדעת את המשמעות שלהם ולדעת איך לסדר את ההיררכיה של הצבעים בצרוה נכונה באתר, כדי שהצבעים יהיו חלק מההכוונה לגולש באתר ויניעו אותו לפעולה ללחוץ מקומות ספציפיים, ללחוץ על כפתור הרכישה, ללחוץ על כפתור ההורדה ועוד..
במאמר הזה אני רוצה לדבר על הפסיכולוגייה של כל צבע ועל המשמעות שלו עבור בני האדם על מנת שתוכלו לקבל אינדיקציה איך לבחור צבע למותג/ ללוגו ולאתר שלי? ולמסר שאני רוצה לשדר.
הצבע הירוק:
צבע ירוק מתקשר לטבע, לצמיחה, רעננות וגם בעושר. וכמו ברמזור זה צבע שמסמל לצאת לדרך משמע הוא צבע חיובי לעומת אדום לדוגמא.
בדרך כלל ישתמשו בו חברות שעוסקות במוצרים אורגניים בבריאות וכד'.. לדוגמת: טבע, כללית, טבע נאות, עץ הזית, ניצת הדובדבן וכד'..
הצבע הכחול:
כחול מסמל אחריות, סמכות, מעורר אמון, יושר וגם רוגע. מבחינה פסיכולוגית אנחנו מקשרים כחול עם ביטחון ואמון.
לכן כחול יהיה צבע שמשתמשות בו בדרך כלל חברות שצריכות סמכות מאוד גבוה, וצריכות לשדר אמינות מאוד גבוה כלפי מיליוני לקוחות לדוגמת: אינטל, IBM, סמסונג, HP, PayPal, פייסבוק ועוד הרבה..
הצבע הצהוב:
צבע צהוב הוא צבע בהיר, מסמל אנרגיה, חום, רעננות, קיץ ושמחה. מבחינה פסיכולוגית צהוב מסמל שמחה, חשיבה חיובית וצלולה. יישתמשו בצבע הצהוב גם בשלטי אזהרה או באפודים זוהרים בעיקר בגלל שהוא מאוד בוהק וקשה להתעלם ממנו שזאת בדיוק המטרה שבשבילה לקחו דווקא אותו.
בגלל שהצבע הצהוב משדר חיוביות ושמחה, הוא יתאים לעסקים ואתרים שרוצים ליצור אנרגיה טובה ולהעביר מסר של משהו קליל ורענן אבל מצד שני מאוד מושך את העין.
לדוגמת: מקדונלדס שאנחנו אף פעם לא יכולים להתעלם מהשלט האדום/צהוב שלהם (שני הצבעים הכי בולטים בטבע לעין האנושית), Lay's, פרארי, איקאה (שמשלבת גם צבע כחול שמשדר סמכות), נשיונאל ג'אוגרפיק ועוד הרבה אחרים..
הצבע האדום:
הצבע האדום הוא מאוד בולט, מושך תשומת לב, עוצמתיות, אדום יכול לשדר מצד אחד לב, ואהבה אבל מצד שלי הוא גם צבע שידוע בשליליות שלו לדם, לשטן ואפילו מוות. אדום שעובר לבורדו יכול להתחיל לשדר רוגע ונינוחות, אווירה רומנטית, יין, וורדים וכד'..
הצבע האדום מושך המון תשומת לב ולכן ישתמשו בו חברות שרוצות הרבה תשומת לב ומצד שני רוצות לשדר עצמה, לדוגמא: קוקה קולה, טסלה, H&M, נטפליקס, avis ועוד ועוד.. אדום הוא צבע פופולארי בהרבה מאוד חברות ותאגידי ענק שהמטרה שלהם היא להיות מקום ראשון בעולם.
הצבע הסגול:
סגול הוא צבע שלרוב ישדר עושר, יוקרה, רוחניות ומלא דמיון, חוכמה וגם מיסתורין. יש טענה שבני מלוכה היו משתמשים בצבע הסגול. האסוציאציות שמתקשרות לבני האדם עם הצבע הזה הם מלכותיות, לפי מקורות שונים גם אלכסנדר מוקדון ומלכי מצרים לבשו בגדים בצבע הסגול הטורי המפורסם מהסיבה שבימי קדם היה מאוד קשה לייצר אותו והוא היה נחשב לנדיר ויקר.
אבל לא רק בימי קדם.. סגול היה הצבע הנבחר עבור גלימת האחוזה הסגולה שלבשה המלכה אליזבת השנייה בדרכה חזרה לארמון בקינגהאם לאחר הכתרתה ב-1953.
מי שיתשמשו בו יהיו בדרך כלל חברות שרוצות לשדר דמיון, מיסתורין ומצד שני לשלב ביוקרה חברות תכשיטים, או מותג יוקרה.. לדוגמא: Yahoo, Rocu, סלקום, בנק אגוד וכד'..
הצבע החום:
צבע חום משדר רצינות, רוגע, אותנטיות, אלגנטיות חום, ארציות ומצד שני יכול גם לשדר חוסר הומור, עצב, כבדות – למוח האנושי.. זה צבע שיותר מועדף על גברים מאשר על נשים.
מתאים למותגים שרוצים לשדר משהו אלגנטי, להעביר מסר אותנטי ויחס רציני כלפי המותג שלהם, לדוגמא: לואיס ויטון, נספרסו, m&m, USP ועוד..
הצבע הורוד:
ורוד הוא צבע שמשדר איזון, דמיון, תשוקה, יצרתיות ומצד שני יכול לשדר קלות דעת, שערורייתיות ואימפולסיביות עבור המוח האנושי. ורוד שומר על הנועזות וחדשנות יותר מהאדום. לרוב נשים יותר יתחברו לצבע הזה.
חברות שיתשמשו בו יהיו חברות שרוצות לשדר משהו "אחר", משהו "מטורף" משהו נועז.. ולרוב ישתמשו בו במותגים שמיועדים לקהל הנשי.. דוגמאות: הלו קיטי, LG, Donut king, ויקטוריה סיקרט, ברבי, Haier, טינדר ועוד.. ולכן הוא מתרים לחשבות ומותגים שרוצים לשדר מסר מאוד ספציפי וברוב המקרים קהל היעד יהיה נשים.
הצבע השחור:
לבצע השחור יש משמעויות פסיכולוגיות עמוקות, הוא סופג אנרגיה ו"עוטף את האישיות". הוא מהווה ספיגה של כל שאר הצבעים וצבע מאוד ניטראלי, משתמשים בו כמעט בכל מקום. הוא משדר עצמה, כוח, תחכום, אלגנטיות, בטחון והשפעה ומצד שני יכול גם לשדר קרירות, איום, אבל וכבדות..
לרוב משתמשים בו מותגים שרוצים לשדר נטרליות, אלגנטיות ויוקרה.. מותגים כמו: adidas, גוצ'י, CHANEL, PRADA, אפל, נייק, סוני, ג'יימס בונד (שמשדר תחכום ואלגנטיות) ועוד..
הרבה מאוד מותגי הלבשה משתמשים בצבע הזה ולרוב אלו יהיו מותגי יוקרה. אפשר לפגוש את השחור כמעט בכל מקום כצבע רקע, צבע ניטראלי, צבע שמשולב עם צבעים אחרים ונותן הרמוניה לשילוב של צבעים שונים ומאחד אותם אחד עם השני בצורה הרמונית גם בעיצוב מותג וגם בעולם הפיזי.
הצבע הלבן:
בזמן שהצבע השחור בולע את כל האור ואת כל שאר הצבעים בתוכו, הלבן הוא ההפיך ממנו, הוא מסמל טוהר, תמימות, ניקיון, בהירות, פשטות ויכול גם לשדר קרירות, בידוד, ריקנות וחוסר ידידותיות למוח האנושי.
בגלל שהצבע הלבן הוא מאוד נקי כמו גם את השחור, אנחנו פוגשים אותו כצבע רקע ברוב האתרים, כצבע שיכול להכין את כל שאר פלטת הצבעים עליו, הוא יכול להשתלב עם כל צבע אפשרי בצורה הרמונית, לעומת שאר הצבעים שחלקם לא יכולים להשתלב אחד עם השני בצורה טבעית. הוא צבע משלי לשחור ואפור ויהיה חלק מאותם מותגים במצויינים בצבע האפור והשחור.
הצבע הלבן, השחור והאפור בעלי מסרים מאוד דומים והעיקרון המושתף אליהם הוא שאלו צבעים ניטראליים שיכולים להכין כל צבע אחד בשילוב איתם בצורה הרמונית. לבן יהיה על רקע שחור ושחור יהיה על רקע לבן לדוגמא: נייק, אפל, אדידס ועוד..
אפור:
לצבע האפור אין מאפיין פסיכולוגי דומיננטי, אבל למרות זאת הוא מודרני, מתוחכם, מתאים ומשתלב מצוין עם מותגי טכנולוגיה ומותגי יוקרה. הוא משדר חכמה, איזון, כוח, אינטיליגנציה ואדישות ומצד שני יכול לשדר חוסר אנרגיה, דכאון, חוסר ביטחון ותרדמה עבור המוח האנושי.
לרוב ישתמשו בו מותגי טכנולוגיה ויוקרה עם שילוב בחכמה ואינטליגנציה כמו: סברובסקי, wordpress, טויוטה, ניסאן, מרצדס, אאודי, ויקיפדיה ועוד..