מה ההבדל בין הפלטפורמות השונות לבניית אתרים – ומי יותר מומלצת?

במשך לפוסט שכתבתי על "אחת מ 1001 סיבות ל-למה צריך אתר לעסק?" חשוב לדעת שבניית אתר אינטרנט נותן כוח וביטחון לעסק מבחינה שיווקית ותדמיתית. כשאתם רוכשים דומיין שהופך להיות בבעלותכם הבלעדית.. ואתם מקימים אתר בקוד פתוח אתם בעצם יוצרים נכס דיגיטלי שנשאר בבעלותכם בלי להיות מושפע משינויים שקורים וכנראה גם ייקרו בפלטפורמות השיווק האחרות לדוגמא: פייסבוק, אינסטגרם, יוטיוב או טיקטוק..

אפילו אם כל ערוצי המדיה החברתית או אפילו Google ייקרסו.. או ישתנו אלגורטימים או מדיניות פרסום לבעלי עסקים.. האתר שלך יישאר חיי וקיים בזכות עצמו. זה אחת מהסיבות שאני ממליץ מאוד על אתר! זה כמו לשכור דירה לעומת לקנות דירה.. כשאתם שוכרים שטח מפייסבוק.. בין אם אורגני או ממומן.. פייסבוק עושים מה שהם רוצים, הם יכולים להעלות מחירים, הם יכולים לחסום מודעות.. הם יכולים לגבות כסף על פתיחת עמוד עסקי.. אבל כשאתם קונים דירה היא בבעלותכם ואתם עושים איתה מה שאתם רוצים.. אותו דבר לגבי אתר, אתם קונים נכס בבעלותכם ואף אחד לא יכול להחליט עליו, על איך הוא בנוי ועל מה ואיך אתם משווקים בתוכו.

אז אם נדבר על הפטפורמות הכי מוכרות ומומלצות לבניית אתרים אנחנו נשמע על:

  1. WordPress כמובן.. וורדפרס זאת אחת מהמפלטפורמות הכי מוכרות וטובות בעולם לבניית אתרים בקוד פתוח. נכון ל 2021 יש בעולם 1,300,000,000 אתרים שנמצאים אונליין. מתוך אלה בנויים על מערכת וורדפרס כ 455,000,000 אתרים.. למרות שהשבוע גייסתי שני פרויקטים חדשים אז תוסיפו עוד שניים למשוואה 😉 כ -2%מכל האתרים באינטרנט משתמשים בוורדפרס!!!

לוורדפרס יש כ 58,000 תוספים.. מה זה אומר.. זה אומר שכל פיצ'ר, עיצוב, חנות, סליקה, אבטחה, או כל פיצ'ר שיעלה לכם לראש.. יכול להתחבר לוורדפרס. לוורדפרס יש כ 8,000 תבניות שונות למבני אתר לכל סוג אתר אפשרי – בלוג, תאגיד, אתרי חנות וכו'..

בגלל שוורדפרס זאת מערכת (CMS) מערכת ניהול בקוד פתוח.. האתר לא צריך להתבסס על תבניות או מבנים קבועים.. אלא יש משחק אין סופי עם עיצוב ומבנה האתר.

 

  1. WIX– אפשר להגיד שוויקס זאת הפלטפורמה הכי פשוטה וקלה לשימוש בבניית אתרים, אין שם הרבה מה ללמוד, מספיק סרטון הדרכה ביוטיוב וכל אחד יכול להזיז אלמנטים עם העכבר.. לגרור ולהדביק.. והרבה בעלי עסקים בוחרים בפלטפורמה הזאת כי הם רוצים לחסוך כסף ולבנות בעצמם..

כרגע רק 2.5% מהאתרים באינטרנט בנויים על מערכת WIX.. היום יש יותר מ 180 מיליון אתרי וויקס ברחבי האינטרנט.

כמה מהחסרונות בוויקס הן שאם בחרתם לעבוד עם תבנית מסוימת לאתר ותרצו לשנות אותו ביום מן הימים.. לא תהיה לכם אפשרות להחליף אותה, אלא רק לערוך. תחוו קשיים בקידום האתר, להקים אתר איכותי ויפה זה מעולה.. אבל אם אף אחד לא יגיע אליו הוא לא שווה כלום. קידום אורגני של אתרי וויקס הוא קשה ומסובך יותר לעומת קידום אתרים בוורדפרס. הקמתם אתר בפלטפורמת וויקס ויום אחד מתחשק לכם להעביר את האתר לאחסון בחברה אחרת? אין לכם אפשרות כזאת.. אתר שנבנה בוויקס עובד רק על השרתים של וויקס ונשאר בבעלותם ולא בבעלותכם. לעומת פלטפורמת wordpress לדוג'..

 

  1. Shpify.. אם אנחנו מדברים על שופיפיי אנחנו מדברים על רק 5.5% מהאתרים באינטרנט שבנויים על המערכת הזאת.. יש לה כמובן יתרונות וחסרונות..

שופיפי זאת פלטפורמה לבניית חנויות מסחר אלקטרוני. הפלטפורמה הזאת ממוקדת על מסחר אלקטרוני, המערכת הזאת תומכת במסחר אלקטרוני כברירת מחדל לעומת פלטפורמות כמו WIX  ו wordpress שדיברנו עליהם. יתרון עיקרי שיש לשופיפיי הוא בתחום האבטחה, שופיפיי מנגישה מודל פנימי נגד הונאות אשראי ובלטפורמה הזאת לא צריך תעודת הצפה חיצונית (SSL).

יש לשופיפיי בסך הכול כ-3,200 תוספים חינמיים ו-2,900 תוספים בעלות.. החסרונות העיקריים הם: ש..שופיפיי מנגישה בכוח את פתרון האשראי שלה שנקרא Shopify Pay אבל הוא לא זמין בארץ. חיבור ישיר לכרטיסי אשראי בארץ פשוט לא אפשרי כרגע. (נכון ל 2021)

המערכת יכולה להתממשק ל paypal אבל העמל,  היא יקרה מאוד..

בנוסף לזה תצטרכו להוסיף עמלת תשלום לשופיפיי של עד 2$ וזה תלוי באיזה מסלול בחרתם..

 

 

יש עוד כמה פלטפורמות פופלאריות מאוד בעולם, joomla, drupal ו squarepace וכמובן בניית אתר בקוד ללא מערכת ניהול.. אני אכתוב עליהם בפוסט הבא שיעלה בימים הקרובים.. למי שמעניין אותו לבחון פלטפורמה לבניית האתר שלו, ממליץ מאוד לקרוא זה ייתן לך את ההבנה לאיזה כיוון ללכת ומה יותר מתאים ספציפית לעסק ולמטרות שלך.

מאמרים נוספים

המדריך האולטימטיבי לבעלי עסקים שרוצים להקים אתר. עכשיו זמין להורדה ללא עלות!!

הסרטונים האחרונים בערוץ היוטיוב​

נגן וידאו
נגן וידאו