איך לבחור עיצוב ומבנה לאתר שלי?

אם אתם מחפשים כרגע לשדרג את האתר, להקים אתר חדש ואיכותי ברמה גבוה לעסק שלך אני ממליץ לקרוא את הפוסט הזה שיכול לעזור לך להבין איך כבעל.ת עסק לבחור עיצוב ומבנה לאתר שלי?

האם העיצוב והמבנה שלו אמור להיות לפי הטעם שלי ולפי הרצונות שלי או שיש שיטת עבודה אחרת ויותר נכונה.

למי שלא מכיר אותי אני דויד, בעלים ב creizlerweb סוכנות לבניית ועיצוב אתרי UXUI ממירים. עבדנו עם עשרות לקוחות ובכל חודש אני מתחיל לפחות 5 פרויקטים חדשים ומעניינים כל אחד שונה לחלוטין אחד מהשני.

כבעל עסק מכל תחום, בין אם זה כושר, פיננסים, ייעוץ, מוצרים פיזיים וכו'.. ברגע שאנחנו ניגשים לבנות אתר, אנחנו מתים כבר לעבור מהפורנטל לאונליין – ואם מדובר מחנות פיזית יש הרבה עבודה שתיעשה מאחורי הקלעים לעומת אתר תדמית פשוט שיהיה עם פחות עבודה מאחורי הקלעים.

 

אנחנו רוצים להעביר את העסק להיות גם בדיגיטל, אנחנו לא רוצים רק שיהיה לנו אתר וזהו.. אני דיברתי על זה בפוסטים קודמים, שכשניגשים לבנות אתר לעסק – עסק קטן או גדול. צריך להבין את גודל הפרויקט והעבודה בתור התחלה, צריך להבין את המטרה שלשמה אנחנו בכלל בונים אתר וכמובן לוודא שהעסק בשלב הנכון להקמת אתר, אם העסק חדש ועדיין תנועת הלקוחות לא ברורה, לא בטוח שהייתי ממליץ לבנות אתר או שכן הייתי ממליץ לבנות משהו ממש בסיסי ולשדרג אחרי שהעסק מתחיל לצמוח.

למה? כי אתר תדמית בסיסי מתחיל במינימום מ 3,000 ₪. ואני מדבר על אתר שהמטרה שלו היא לא רק להיות קיים וטוב שיש, המטרה שלו היא להביא פניות, לקוחות פוטנציאליים, להגדיל יחסי המרה, להקטין את זמן שירות הלקוחות שלכם, להקל על הלקוחות לפנות אליכם, לאפשר לאלפי לקוחות שלא הכירו אותכם להיחשף אליכם דרך גוגל..

כשאנחנו בונים אתר אנחו חייבים כמה אלמנטים עיקריים שייגרמו לו להצליח ולא לצבור אבק.

  • אנחנו רוצים לבנות אותו איכותי
  • ממיר
  • בעל חווית משתמש טובה
  • מסר שיווקי בולט וייחודי וקידום נכון ב SEO או באופן ממומן.
  • וניתוחים סטטיסטיים על הגולשים לצורך אופטימיזציה ושיפור שימרו באתר

בלי האלמנטים האלה לדעתי אתר לא יחזיר לכם את הערך שהוא צריך להחזיר ובטח שלא יחזיר את ההשקעה שהשקעתם בו שהיא תנוע בין 3,000 ל 10,000 ₪ תלוי בגודל האתר.

גם אם היא כן תחזיר את עצמה זה ייקח המון המון זמן בלי פעילות שיווקית נכונה לאתר ובתוך האתר.

ואיך זה מקשר אותנו לשאלה של איך לבחור מבנה ועיצוב לאתר?

זה מקשר אותו באופן ישיר לנושא הזה בגלל שאנחנו צריכים להבין באופן מקצועי שהעיצוב והמבנה של האתר לא אמור להגיע מהרצון שלנו, ממה שנראה לנו יפה, ממה שנראה לנו נכון או ממה שאנחנו אוהבים.

למה? בגלל שכמו לכל דבר בעולם יש פורמולה שמרכיבה את הדבר הזה.

לשיווק? – יש פורמולה מוכחת. (יש הרבה למען האמת)

למכירות? – יש פורמולה וסקריפט מכירה.

לעסק? – יש פורמולה שלא נגמרת שכוללת – פיננסים/ שיווק/ מכירות/ תפעול/ שירות לקוחות וכד'..

בקיצור לרוב בחיים שלנו מה שנכון לעשות זה מה שכבר נבדק והוכח. ובגלל זה אנחנו לא רוצים להסתמך על מה שאנחנו רוצים או אוהבים.. כי זה לא מה שיביא את האתר להמיר גולשים מגולשים ללידים.

אנחנו בונים את האתר ככלי שיווקי שמשרת את העסק שלנו, כלי שצריך להפוך להיות סוכן המכירות הכי איכותי בעסק שלנו שעובד לבד בצורה פאסיבית ומביא לנו לקוחות מתעניינים.

בשביל להנדס "דבר" כזה אנחנו צריכים לעבוד לפי פרומולה לבניית אתרים שמורכבת מהרבה שלבים.

אבל בפוסט הספציפי הזה אני רק רוצה להמחיש לך שמה שעובד באתרים אלה כמה דברים עיקריים:

  • חווית UXUI – חווית ממשק ועיצוב האתר – מותאמים לפי קהל היעד, מותאמים למותג וכד'..
  • צבעים – מותאמים לקהל היעד, למסר שהמותג רוצה להעביר – לצבעים יש אפקט מאוד חזק על הפסיכולוגייה של בני האדם. (כתבתי על צבעים מאמר שלם באתר שלנו)
  • מבנה האתר – כל המבנה של האתר מבוסס על פורמולה – תפריט ניווט למעלה, footer למטה, בדף הבית נרצה להציג את השירותים שלנו, הוכחות חברתית, אודות וכד'..

לא סתם רוב האתרים בעולם נראים ובנויים כמו שהם בנויים – כולם מבוססים על אותו מבנה פחות או יותר כי זה מה שגולש רגיל אליו, זה מה שמשאיר את הגולש יותר זמן באתר.

ולכן!! הנה המסקנה – העיצוב או המבנה שאנחנו נרצה לא תמיד יתאים לתוצאות שנרצה לקבל, צריך לזכור שזה כלי שיווקי שמשרת אותנו ואת העסק ולא אתר שהמטרה שלו היא להיות בטעם שלו ולגרום לנו להרגיש איתו טוב.

ברוב המקרים אנחנו נרצה חוות דעת וייעוץ של אדם מקצועי בתחום הזה שיעשה ביחד איתנו אפיון עמוק לאתר, ייצור לנו מבנה, עיצוב נכון, ייצור כתיבה שיווקית נכונה עם מסר נכון לקהל היעד ואת כל זה יוביל לקידום נכון – החבילה הזאת היא מה שיביא לנו לידים ומכירות, רק ככה אנחנו נחזיר את ההשקעה על האתר לפחות פי 2 בכל חודש ונהפוך אותו מהוצאה להשקעה הכי רווחית שעשינו לעסק!

 

מקורות לשאוב מהם השראה, באתרים האלה יש סטוקים ודוגמאות לעשרות אלפי אתרים יפהייפיים, איכותיים, בעלי חווית משתמש טובה, עיצובים מדהימים ומבנים מבוססי פורמולות מוכחות. הייתי ממליץ להיכנס ולחפור קצת עד שאתם מוצאים לפחות 5 אתרים בעלי עיצובים גרפיים ומבנים שהתחברתם אליהם לשמור את הלינקים ולהביא אותם לפגישת האפיון עם בונה/ מעצב האתר שלכם שהיא חובה לסוכנות שמכבדת את עצמה ולא עובדת עם תבניות גנריות של אתרי קופי פייסט..

המקורות:

Evatoelements

(זה סטוק של אלפי טמפלטים לאתרים כמעט בכל תחום עסקי עם עיצובים מגוונים, מבנים מגוונים ומיוחדים, מבחינתי זה כלי מספר 1) – https://elements.envato.com/wordpress/template-kits

Dribble

(אתר שנמצאים בתוכו אלפי דוגמאות אמיתיות לעיצובי מוצר, מיתוג, אנימציות, עיצובי אפליקציות וכמובן עיצוב אתרים – שיצרו מומחים מכל העולם כל אחד מומחה בתחומו – מבחינתי אלו יצירות אמנות לכל דבר) – https://dribbble.com/shots/popular/web-design

lapa.ninja

סטוק עם אלפי דפי נחיתה/ מכירה – עם האופציה לבחור את התחום העסקי שלך בתוך עשרות קטגוריות ולקבל השראה מהעיצובים ברמה הכי טובה שקיימת) – https://www.lapa.ninja/

Pintrest

(לרשום בשורת החיפוש website ולקבל אלפי מקורות השראה) – https://bit.ly/3RbV6yB

מאמרים נוספים

המדריך האולטימטיבי לבעלי עסקים שרוצים להקים אתר. עכשיו זמין להורדה ללא עלות!!

הסרטונים האחרונים בערוץ היוטיוב​

נגן וידאו
נגן וידאו